На Старовижівщині діти-сироти отримали житло

20 Грудня 2018, 12:38
2904

У районі двоє  дітей-сиріт отримали житло від держави.

Про це повідомляє прес-служба Старовижівської РДА.

Двокімнатною квартирою у Старій Вижівці, площею 59,5 м2, забезпечили братів – 20-річного Антона та 19-річного Юрія Волохів з Поліського.

Ключі від нового помешкання вручив голова райдержадміністрації Анатолій Бринчук.

Очільник району побажав юнакам благополуччя та щасливої долі, вірних друзів та хороших подій у новому помешканні.


«Отримання власного житла - це подія для будь-кого. Впевнений, що це вам допоможе у подальшому житті та сприятиме реалізації ваших життєвих планів» - зазначив Анатолій Іванович.

Придбання квартири стало можливим завдяки виділенню на Волинь у 2018 році державної субвенції в обсязі 6,9 млн грн. для придбання житла дітям-сиротам та особам з їх числа. З них 456 тис. грн було скеровано до місцевого бюджету Поліської сільської ради для купівлі даного соціального житла.

Хлопці впродовж багатьох років перебували на первинному обліку у службі в справах дітей райдержадміністрації, як статусні діти, та соціальному квартирному обліку в Поліській сільській раді. Тепер вони мешкатимуть в одній квартирі, що має дві окремі кімнати, спільну кухню і санвузол.

Роботу щодо пошуку житла здійснила служба у справах дітей Старовижівської райдержадміністрації. За словами начальника Служби Тетяни Люклянчук, квартиру обирали відповідно до параметрів, які визначено постановою Кабінету Міністрів України. Зокрема, це стосувалось граничної вартості метражу та вартості квартири в цілому. При цьому пропонувалося декілька варіантів, проте остаточне рішення приймали діти.



 

Коментарі
21 Грудня 2018, 22:58
Дякую, всіх з святом!
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024