У Старій Вижівці вшанували пам'ять жертв голодоморів

25 Листопада 2018, 19:12
1386

У Старій Вижівці помолилися за пам'ять жертв голодоморів.

Захід пройшов 24 листопада, інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату РДА.

До учасників мітингу-реквієму звернувся голова райдержадміністрації Анатолій Бринчук, який підкреслив, що Голодомор 1932-1933 років – це трагедія, масштаби якої неможливо збагнути, а витоки цієї трагедії так і не осмислені належним чином.

«Це безпрецедентний злочин у світовій історії, бо штучний голод був спрямований не лише на фізичне знищення українців. Комуністичний режим прагнув позбавити українську націю її волелюбного духу, її ідентичності. Поставити знесилених голодом, страхом та відчаєм українців на коліна. Стерти генетичну пам'ять народу та викорінити навіть думки про свободу та власну державу»  зазначив у своєму виступі голова райдержадміністрації.

Зі словами скорботи та вшанування пам’яті жертв голодомору звернувся до присутніх голова районної ради Юрій Кудацький. Він наголосив, що Голодомор – глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять, національне горе, яке поглинуло мільйони безвинних та не підлягає забуттю, і святий обов’язок кожного зробити все, щоб ця трагедія не повторилась.

Спогадами про далекий 33-й поділився син очевидиці Голодомору, житель смт Стара Вижівка Микола Залевський. У знак скорботи, учасники зібрання вшанували пам'ять невинних жертв хвилиною мовчання та запалили поминальні свічки.

Настоятель Свято-Преображенського храму селища Стара Вижівка протоієрей Дмитрій, настоятель церкви святителя Василія Великого – отець Іван та настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви – отець Володимир провели заупокійні молитви за душі мільйонів людей, що загинули старшною голодною смертю.


Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024