У РДА вирішували хто має фінансувати бюджетні установи району

22 Листопада 2018, 16:18
1798

У районній державній адміністрації обговорили питання функціонування окремих бюджетних установ району в умовах децентралізації.

Про це повідомляють на сайті РДА.

В районі утворено та функціонує три об’єднані територіальні громади: Смідинська, Сереховичівська та Дубечненська. Триває активна підготовка до місцевих виборів у новоствореній Старовижівській громаді. До складу найбільшої ОТГ району увійшли села Галиновільської, Нововижвівської, Мизівської, Седлищенської, Поліської сільських рад та Старовижівської селищної ради.

Тому потребують вирішення ряд питань, що виникли у зв’язку із майбутньою передачею більшої частини фінансових ресурсів районного бюджету у бюджети об’єднаних громад.

Для обговорення та пошуку шляхів функціонування бюджетних установ районного підпорядкування, які здійснюють діяльність на території всіх громад, в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації відбулась зустріч, за участю голови райдержадміністрації, голови районної ради, селищного голови, голів ОТГ району, керівників соціальних та фінансових служб району.

Зокрема, присутні детально обговорили варіанти фінансування територіального центру соціального обслуговування громадян та центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді в умовах децентралізації.

Учасники зібрання висловилися за необхідність утримування цих закладів шляхом співфінансування, проте керівники відповідних районних установ мають постійно звітувати перед громадами про свою діяльність та проведену роботу, обґрунтовуючи при цьому необхідність використання коштів кожного з місцевих бюджетів .

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024