17 листопада: вітаємо з днем студента

17 Листопада 2018, 07:50
1236 Джерело: http://www.stud-point.com/

Доброго ранку, любі читачі!

Сьогодні субота, 17 листопада.

День ангела святкують: Симон, Інокентій, Фаїна, Іван. Вітаємо іменників зі святом!

17 листопада відзначають день відмови від куріння, міжнародний день студента.

У 1946 році 17 листопада було визнане Міжнародним днем студента. Але в Україні його почали святкувати зовсім недавно. Та й в світі насправді не так багато країн, які відзначають День студента.

Саме в день студента в багатьох університетах світу прийнято проводити свій особливий ритуал посвяти в студенти. Наприклад, в Португалії першокурсники сідають на коліна з папкою на голові і співають гімн університету. 

Англійський Оксфорд з першої хвилини дає своїм студентам відчути себе особливими. У день студента вони вдягаються в чорну магістерську жилетку, їм дарують білі метелики і розповідають про ті перспективи, які чекають їх після випуску.

Фіни святкують день студента зовсім по-особливому. Вони влаштовують незвичайні ярмарки, на яких не можна розплатитися грошима, тут працює тільки бартер. Також на територіях університетів для студентів влаштовують безліч розважальних ігор, таких як гонки, перетягування каната та багато іншого. Наприкінці вечора студенти влаштовують карнавал і конкурси.

США – багатонаціональна країна, і університетських традицій там також безліч. Навіть День студента вони відзначають свій у кожному вузі. Найяскравішим з них за традицією є Гарвард. Театралізоване шоу під назвою Hasty Pudding є чи не наймасштабнішим з усіх.

Взагалі Hasty Pudding – це така страва, яка традиційно є на зборах студради ще з 1795 року. Найяскравішим моментом у святкуванні Дня студентів в Гарварді є костюмований парад, в якому і чоловічі і жіночі ролі грають чоловіки.

Греція святкує день студента 17 листопада. Тут він називається Політехнео, і є роковинами студентських протестів 1973 року проти військової хунти «чорних полковників», жорстко пригнічених військовими. Сотні студентів були заарештовані, 24 людей вбито, понад тисячу поранено, хоча за офіційними даними жертв не було взагалі.

Після відновлення демократичного уряду жертв Політехніона проголосили мучениками. У цей день за традицією тисячі людей приносять вінки до могил і пам'ятників учасників тих подій. Студенти влаштовують мітинги і демонстрації, метою яких є захист демократичних прав і свобод.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39