«Вибори в громадах на Волині відбудуться», – губернатор Савченко

15 Листопада 2018, 12:00
1261

Вибори у Волинській області 23 грудня відбудуться на всій території. Голова Волинської ОДА Олександр Савченко запевнив, що поставить підпис на всіх потрібних документах.

Про це він заявив під час свого прес-брифінгу та окремих голів сільрад щодо реалізації рішення Окружного адмінсуду в частині виборів в ОТГ 15 листопада.

Начальник юридичного управління Волинської ОДА Віталій Потапенко зазначив, що народний депутат України Артем Вітко подав позов до Окружного адмінсуду Києва про порушення в процедурі утворення наступних об’єднаних територіальних громад: Гуто-Боровенска на території Камінь-Каширського району, Тростянецька в Ківерцівському районі, Ківерцівська міська ОТГ, Привітненська на території Локачинського району та Гіркополонківська утворена на території Луцького району.

Позов поданий, каже Потапенко, тільк до п’яти сільських рад, які вирішили приєднатися до вже створених тергромад. Тобто відповідачами в цій справі виступають Озерська сільська рада Ківерцівського району, Бубнівська сільська рада Локачинського району, Боровненська Камінь-Каширського району, Сокиричівська сільрада Ківерцівського району та Ратнівська сільська рада Луцького району. Суд вирішив зупинити дію рішень до справи по суті.

Крім того, народний депутат просив суд заборонити ЦВК та ТВК вчиняти всі дії пов’язані з формуванням органів місцевого самоврядування, заборонити ЦВК розподіляти держсубвенції та давати кошти на підготовку до виборів. В цій частині суд відмовив народному депутату в забезпеченні таких вимог до вирішення справи по суті.

«Тобто виборчий процес продовжується. Він не зупинений. Зупиненні тільки рішення сільських рад про добровільне об’єднання з вже об’єднаними громадами», – зазначив Віталій Потапенко.

Асоціація ОТГ вирішила надати правову допомогу сільським радам, тобто виділять юристів, які захищатимуть сільради. Ця допомога буде безкоштовною.

«Я офіційно повідомляю, що зроблю підписи на всіх документах, які розпочинають виборчий процес на всіх округах Волинської території. Ми їх хочемо провести, нам немає що боятися. Люди не повинні страждати, адже вони бачать ефективність роботи громад, бачать покращення. Ми шукатимемо рішення і братимемо певну відповідальність, аби 23 грудня вибори відбулися на всій Волині», – запевнив Олександр Савченко.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024