Сьогодні б виповнилось 80 років відомому художнику з Секуня

14 Листопада 2018, 21:50
Валентин Данилюк 2398
Валентин Данилюк

Валентин Данилюк народився у селі Секунь.

Сьогодні б йому мало виповнитись 80 років.

Він був  відомий скульптура та художник, члена національної спілки художників України.

У 1967 р. закінчив Львівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва, після чого працював художником у Рівному, Івано-Франківську, а згодом у Ковелі. 

Валентин Данилюк велику частину життя прожив на Прикарпатті і є автором рельєфу «Музи» на фасаді Івано-Франківського муздрамтеатру, створив ряд паркових скульптур у Яремчі, викував декоративні пласти для Ковельської головпошти. Малює пейзажі й унікальні портрети вугіллям, зібрав колекцію власних дерев’яних скульптур, серед яких козаки, історичні особистості і герої «Лісової пісні».

У 2012 році художник розмалював білборд Януковича, – пише Радіо Свобода.

Білборд із вітанням Президента бовваніє на 71-му кілометрі автошляху «Ковель – Чернівці» ще з осені. Художник, який не раз проходив повз нього пішки, каже, що рішення прикрасити образ на щиті виникло спонтанно, тим паче що фарби – завжди при ньому.


«Я чув, що десь показували, що десь там замазали, заляпали, але я на те не звертав уваги. А чому так зробив? – Восени ходив туди в Дубову, і там постійно переді мною цей Янукович стоїть на білборді цьому. Мені то вже надоїло, і я вирішив йому домалювати вуса Йосипа Віссаріоновича, так як іде все до тоталітаризму…» – каже Валентин Данилюк.


Помер художник у 2013 році. Був похований у селі Дубове Ковельського району.

Валентин Данилюк
Валентин Данилюк

 
Роботи художника
Роботи художника

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024