Старостам Старовижівщини розповіли, як громаді досягнути успіху

30 Жовтня 2018, 09:30
Семінар 991
Семінар

У Ковелі старости Старовижівського району поглибили знання про кроки до успіху громади.

У стінах Ковельський міськрайонний центр зайнятості відбувся семінару «Роль старости у процесі розвитку ОТГ для старост ОТГ Ковельського, Любомльського, Ратнівського, Старовижівського, Турійського, Шацького районів». Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Організаторами заходу стали Волинський ЦРМС та Волинський обласний центр перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Нагадаємо, що це питання уже опинялося у фокусі волинських децентралізаторів, під час попереднього навчання для волинських старост, яке відбувалося наприкінці серпня 2018 року, представники старостинських округів дізналися більше про своє місце в системі місцевого самоврядування, правові засади діяльності, формування власного плану дій, як взяти на озброєння проектний інструментарій та як залучитися до бюджетного процесу. Це і були шість перших із 12 кроків до успіху, інформацію про які підготували волинські децентралізатори.

Також аналогічне навчання напередодні відбулося для старост ОТГ Володимир-Волинського, Іваничівського, Ківерцівського, Локачинського, Луцького, Любешівського, Маневицького, Рожищенського районів.

29 жовтня волинські старости дізналися, як поліпшити надання адміністративних послуг громаді та встановити корисні та продуктивні зв’язки із сусідами.

Детальніше про міжмуніципальне співробітництво розповів радник з муніципального розвитку Волинського ЦРМС Петро Лавринюк.

Як налагодити конструктивну співпрацю з громадськістю і представити унікальність території, пояснила радник з комунікацій Волинського ЦРМС Олена Кузьмич. Також у своєму виступі вона торкнулася теми брендування, логотипів та слоганів.

Про долучення громадян до бюджетної участі та практику партисипативних бюджетів повідомив радник з місцевих фінансів Волинського ЦРМС Анатолій Матвіюк.

Також під час семінару обговорили, як стати лідером і створити успішну команду.

Питання важливості ролі старост у процесі реформи децентралізації й надалі залишатиметься актуальним для Волинського ЦРМС.

Читайте також: У Турійську відбувся семінар, присвячений трудовій міграції

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024