На Старовижівщині фермери повернули державі землю вартістю 3 мільйона

25 Жовтня 2018, 12:40
1710

На Старовижівщині фермерське господарство повернуло державі самовільно зайняло землі вартістю 3 мільйона гривень.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури області.

Лише після звернення прокуратури до суду фермерське господарство повернуло державі самовільно зайняту земельну ділянку площею майже 2,5 га в урочищі «Чертиж».

У вересні 2018 року Ковельська місцева прокуратура звернулася до господарського суду з позовною заявою в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області, аби зобов’язати фермерів повернути  ділянку сільськогосподарського призначення державної власності, яку вони  обробили та засіяли соєю.

Факт самовільного  зайняття землі було встановлено у ході проведеної Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області перевірки.

При цьому договір оренди землі господарство не укладало, рішення уповноваженими органами про надання земельної ділянки в користування фермерського господарства не приймалося.

Фермери не оспорювали використання землі й після звернення прокуратури до суду та відкриття провадження у справі господарство звільнило самовільно зайняту земельку ділянку. Відтак, ухвалою господарського суду Волинської області провадження у справі закрито.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром