На Старовижівщині вирощують лаванду

24 Листопада 2017, 12:56
9402 Джерело: http://news.agro-center.com.ua/eco-farming/nadzvichajni-sadi-lavandi-na.html#.Wfr151u0Mz0

Надзвичайно красиві сади лаванди в Україні розташовуються на Волині. Фермерка займається ними вже 5 років і залюбки ділиться світлинами й порадами вирощування цієї рослини. Лаванду вирощують в одному з сіл Старовижівського району.

Нині пані Любов вирощує декілька сотень кущів фіолетової рослини і зауважує, що поки не готова до особливої уваги загалу, не хоче, щоб її працю понищили, тому не розкриває хоча б приблизного місцезнаходження лавандових садів, –  пише «Агро-Центр».

3

У більшості з нас лаванда асоціється з милом чи захистом від молі у шафах, однак цю рослину використовують навіть у кулінарії.

«Я почала займатися вирощуванням лаванди, коли народилася дитина. Вже пройшло 5 років від перших кущів. Тоді я посадила 20 кущів і роздала їх своїм подругам», – розповідає фермерка. 

Згодом про лаванду почали запитувати все більше.Тоді ж фермерка-початківець купила насіння і висадила його: «Як виявилося, рослинам підходить наш клімат. Якщо знати технологію вирощування, займатися лавандою дуже легко, але треба, щоб хтось показав спочатку. Є початківці, які садять за інструкціями на упаковках і в них не виходить. Методом випробувань я змогла висадити насіння і воно прижилося. В Англії, наприклад, лаванда веде себе по-іншому. Я читала дуже багато інформації і все випробовувала на своїх кущах. Зараз можу заперечити половину інформації про вирощування, яка є в мережі», – розповідає фермерка.

2


Вирощує фермерка лаванду на трьох земельних ділянках, адже однієї великої території не має. В той ж час зауважує – мати великі поля лаванди в Україні важко, адже потрібно встановлювати охорону, і це не лише на Волині. Її друзі з Криму розповідають про подібні проблеми: квіти просто виривають. Збуває продукцію жінка через свій Instagram-акаунт. 

1

Жінка вважає вирощування лаванди своїм хобі, а не бізнесом:

«Багато букетів я відправляю друзям абсолютно безкоштовно. Хочу мати гарне хобі і трохи заробити. Якби я ставила за пріоритет фінанси, то працювала б по-іншому».

 У майбутньому пані Любов мріє зробити, як у Європі – у період цвітіння запрошувати на поля туристів, які б змогли фотографуватися та насолодитися такою красою: «Я хотіла б зробити вхід безкоштовним, можливо, запровадити добровільні внески».

1

Коментарі
05 Грудня 2017, 16:55
<p>Доброго дня, а можна дізнатись, в якому саме селі?</p>
21 Червня 2018, 10:58
Доброго дня. А можна якісь контакти? І в якому це селі району? Дякую!
25 Червня 2018, 18:25
Доброго дня! В якому це селі. І чи можна з Вами поспілкуватися? Дякую.
04 Липня 2019, 03:27
Чи можна попросити Ваші контакти?
31 Серпня 2019, 23:40
Доброго вечора,можна ваші контакти.Дякую
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром