Старовижівська делегація побувала на зустрічі з Президентом

09 Липня 2018, 10:20
4424

Під час візиту президента України Петра Порошенка у Польщу, старовижівська делегація мала нагоду бути присутнім на заході.

Про це повідомлє Валентина Яриніч на сторінці у Facebook.

У неділю, 8 липня, президент України Петро Порошенко приїхав у село Сагринь Люблінського воєводства аби відкрити Меморіал пам’яті українців, які загинули внаслідок польсько-українського конфлікту у 1944 році.

Фахівці Старовижівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості долучились до складу делегації району. П’ятеро працівників завітали до Польщі. А троє представників прибули у Ковельський район село Гончий Брід для вшанування загиблих у Волинській трагедії.


Старовижівська делегація
Старовижівська делегація

Старовижівська делегація
Старовижівська делегація






Працівники центру зайнятості
Працівники центру зайнятості

Працівники центру зайнятості
Працівники центру зайнятості

Працівники центру зайнятості
Працівники центру зайнятості

 

Довідково:

Воли́нська трагедія (у польській історіографії пол. Rzeź wołyńska, «Волинська різанина») — обопільні етнічні чистки українського і польського населення, здійснені Українською Повстанською Армією та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту (107, 202), та радянських партизанів у 1943 році під час Другої світової війни на Волині. Частина польсько-українського протистояння у Другій світовій війні, або, за В'ятровичем, «Другої польсько-української війни». У ширшому сенсі, складова багатовікового українсько-польського протистояння на західноукраїнських землях — Волині, Галичині, Холмщині, Підляшші, Надсянні, Лемківщині (Матеріал з Вікіпедії).

 

 

Коментарі
09 Липня 2018, 14:45
Фахівці Старовижівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості у складі делегації району, 8 липня долучились до участі в заходах із вшанування пам’яті українців – жертв польсько-українського конфлікту 1943-1944 років, за участю президента України.<br/>П’ятеро фахівців завітали до Польщі у село Сагринь Люблінського воєводства, де було відкрито Меморіал пам’яті українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році.<br/>А троє прибули у Ковельський район село Гончий Брід для вшанування загиблих у Волинській трагедії.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024