У Кримному незабаром відкриють садочок

06 Липня 2018, 10:54
У Кримному незабаром відкриють садочок 2634 Джерело: http://www.volynpost.com
У Кримному незабаром відкриють садочок

У селі Кримне завершують переобладнання приміщення колишнього пришкільного інтернату під дитсадок, тому вже у вересні дітки могтимуть відвідувати новий садочок.

Дошкільний навчальний заклад 5 липня оглянув голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко. Про це повідомляє Інформаційне агенство «ВолиньPost».





Приміщення, де буде садок, раніше було пришкільним інтернатом, однак вже понад десяток років його не використовували. Тож у селі підготували проект на ДФРР та перемогли – держава виділила 90% вартості проекту, повна ціна якого становила 3,6 млн.

«Зробили реконструкцію, але коштів не вистачило на обладнання, тому з бюджетів усіх рівнів – обласного, районного та сільського - ми частинками збирали. На цей момент залишилося доробити фасад і відкриватися», – розповів сільський голова Кримненської сільради Руслан Курижко.

Нині ж у селі тільки 32 дитини можуть відвідувати одну з двох дошкільних груп, де заняття тривають лише 3 години. Аби хоч якось вийти з ситуації, малюків «прихистили» у приміщеннях молодших класів, коли у першачків закінчуються уроки. Новий садочок буде розрахований як мінімум на 65 дітей. Вже є заяви на укомплектування трьох груп.

«Дітей вистачає, можливо, навіть буде четверта група, аби охопити всіх охочих дітей з 3-річного віку», – додав сільський голова.



Новий садочок працюватиме повний день, діти будуть харчуватися та матимуть сонну годину. Останні кошти на облаштування – 300 тисяч гривень – надійдуть у рамках субвенції з соцеконому. Тому їх використають, аби завершити роботи та вже цьогоріч відкрити садок.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром