Незвичайна поїздка по Україні: випускники з Залюття відсвяткували закінчення школи

26 Червня 2018, 08:50
3257

Випускники з Залюття по-особливому відзначили закінчення школи.

Вони поїхали у паломницьку поїздку до святинь інших міст України.

Очолив поїздку протоієрей Леонід Бірук, який є татом одного з  випускників та вчитель історії Наталія Сандер.

Головним місцем паломництва випускників став Свято-Покровський жіночий монастир у Києві.Випускники звершили подячну молитву на богослужінні та вклонились святим мощам.

Далі для паломників відкрились двері Пантелеймонівського жіночого монастиря в Феофанії.

Наступна зупинка Свято-Покровська Голосіївська пустинь, де звершили молитву в усипальниці монахині Аліпії (Авдєєва).

Радісно зустрічала паломників найбільша святиня  Української Православної Церкви – Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра з її духовним насліддям-нетлінними мощами святих. Молитва у Ближніх печерах де знаходяться мощі засновника Печерського монастиря преподобного Антонія. Вивчення історії Дальніх печер в яких почивають мощі 49 канонізованих святих.

Покинувши стіни Святої Лаври вирушили до Свято-Покровського Красногірського жіночого монастиря у Золотоношу Черкаської області. Головна святиння монастиря – Дубенська ікона Божої Матері. Вклонившись цій святині, паломники приступили до Таїнст Покаяння та Причастя.

По дорозі додому відвідали Свято-Троїцький Корецький  жіночий монастир.

Випускники торкнулись історії Православної Церкви, яка сягає своїм корінням в сиву далечінь. Втомлені тілесно, але піднесені духовно, з великою радістю на душі повернулись додому.

Випускники
Випускники

Випускники
Випускники

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Стара Вижівка» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу[email protected]

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром