Після різкого похолодання до України прийдуть 40-градусна спека і магнітна буря

22 Червня 2018, 07:00
1108

За прогнозами синоптиків, до кінця поточного тижня в Україні різко знизиться температура.

Про це пише Сьогодні.

Разом з холодним фронтом, який пройде по країні із заходу на схід, прийдуть дощі і грози. Але така погода буде не дуже тривалою.

Вже на початку наступного тижня дощі підуть, а повітря знову почне прогріватися. А до кінця наступного тижня знову прийде спека, а разом з тим Землю накриє магнітна буря.

В п'ятницю, 22 червня, погода різко зміниться. На більшості території країни знову прогнозують грозові дощі, за винятком східних і південних регіонів України. І якщо в центрі, на сході та півдні збережеться досить висока температура, але в західних регіонах країни похолодає місцями до +17. За прогнозами синоптиків, прохолодний фронт до вихідних буде рухатися далі вглиб України.

У суботу, 23 червня, холодний фронт відправиться в подорож по Україні, захоплюючи центральні і північні регіони. І там, де ще в четвер було +30, в суботу буде всього + 17-23 тепла. Нічна температура на заході країни знизиться до + 10-12. Дощі з грозами обіцяють по всій території України.

До неділі, 24 червня, за даними синоптиків, прохолода добереться до центральних, північних і до південно-східних регіонів. Від заходу, до центру і на північний схід країни температура повітря становитиме + 19-22 градуси. На сході і півдні вдень тепліше – + 25-27. А ось нічна температура в західних, центральних і північних областях опуститься до + 7-10 градусів. На сході і півдні вночі + 13-17. У західних і частині центральних областей України прогнозують дощі.

У понеділок, 25 червня, дощі відступлять і в Україні буде повертатися спека. Відразу потеплішає на південному сході країни, де температура підніметься до +29. У центрі і на північному сході буде до + 23-25. На заході країни буде прохолодніше, до +21.

У той же час, за даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, на наступному тижні на Землю опуститься геомагнітна буря. Хвилювання відчуватимуться 24 червня, але початок прогнозують 27 червня, а пік протримається два дні – 28 і 29 червня.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024