Старшокласники Старовижівського району відзначили День Європи у райдержадміністрації

19 Травня 2018, 17:03
1027

У контексті відзначення Дня Європи в Україні та напередодні закінчення навчального року і вступу випускників в самостійне життя райдержадміністрація ініціювала тематичну зустріч з учнями випускних класів Старовижівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія».

Зазначений захід відбувся в залі засідань районної державної адміністрації. Серед присутніх – голова РДА Анатолій Бринчук, голова районної ради Юрій Кудацький, заступники голови райдержадміністрації, керівники окремих управлінь, відділів, установ та організацій району. Про це повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

У ході зустрічі присутнім розповіли про День Європи, історію створення Європейського Союзу, про європейську інтеграцію, про відносини Україна-ЄС, про важливість вивчення мов держав-членів Європейського Союзу тощо.

«Україна сьогодні чітко тримає стратегічний курс на європейську інтеграцію. – зазначив голова райдержадміністрації Анатолій Бринчук. – Більш як тисячолітня історія України та останні події Революції Гідності чітко засвідчують прагнення українців жити у заможній, демократичній, правовій європейській державі. Гасло «Ми йдемо в європейський дім» для нас означає будівництво Української держави на принципах європейської демократії та політичної культури на засадах людських цінностей і моралі».

Учні мали можливість поспілкуватися з очільниками району та керівниками районних служб, дізнатись про діяльність виконавчих та законодавчих органів влади району та підпорядкованих ним відділів і управлінь. Крім того школярі побували в робочих кабінетах голів районної ради та районної державної адміністрації, ознайомились з умовами роботи керівників району.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024