У Любохинах незаконно роздали землю на березі озера, – ЗМІ

08 Травня 2018, 13:38
4929

Понад сто земельних ділянок поблизу озера Пісочного виділили на позачерговій сесії Любохинівської сільської ради.

Захід відбувся 3 квітня, – пише ІА «Конкурент» із посиланням на газету «Сільські новини».

«Вражала одностайність депутатів у прийнятті позитивних рішень, що стосувалися надання дозволів на виготовлення проекту землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі на місцевості в урочищах Брунець (хутір Підпісочно) (знаходиться неподалік озера, –  авт.), Ставок та у Господарському дворі для обслуговування житлових будинків, господарських споруд. Складалось враження, що обділеним не залишився ніхто, бо задоволено було понад сто (!) заяв", – пише авторка статті Лариса Семенюк.

«Під час голосування дуже часто виникав конфлікт інтересів (отримання неправомірної вигоди за вчинення певних дій, –  авт.). До речі, усі народні обранці виявили його в себе, повідомляли про це і усувалися від прийняття рішень. Окремі депутати цим правом скористалися по три, чотири, а то й п'ять (!) разів, адже на земельні ділянки претендували не тільки вони самі, а й їхні родичі.

Серед щасливчиків – не тільки жителі Любохин, а й Камінь-Каширського району, с. Прип'ять Шацького району, смт Головне – Любомльського, м. Володимира-Волинського, Любомля та інших населених пунктів. Правда, очільник громади Степан Кислюк не зміг пояснити, чому ділянки надаються саме цим громадянам, і хто вони такі», – йдеться у газетній статті.

Серед чужинців, як подейкують місцеві, є керівники прокуратури та інших силових відомств з міста Ковеля. Частина земель, щодо яких виносилися рішення, належать до земель лісогосподарського призначення, а їхнє цільове призначення не було належним чином змінене.

Раніше, у 2015 році, Любохинівська сільська рада змінювала межі населеного пункту на площі 48 гектарів, коли й отримала додаткові землі біля озера Пісочного.

Прокуратура вже відкрила кримінальне провадження за цими фактами за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинили важкі наслідки).

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39