Як спортсмени зі Старовижівщини перемагали на чемпіонаті з водного туризму

04 Травня 2018, 08:56
Районна команда 4697
Районна команда

Команди зі Старовижівщини стали переможцями на обласному чемпіонаті з водного туризму.

На річці Стохід поблизу сіл Черськ і Троянівка Маневицького району вдруге відбувся відкритий чемпіонат Волинської області з водного туризму. Змагання проходили 28-30 квітня.

У чемпіонаті взяли участь команди із Ковельського, Маневицького, Любомльського та Старовижівського районів.

Старовижівщину представляли школярі із сіл Сереховичі, Дубечне та селища Стара Вижівка. Підготовкою поїздки займалася станція юних туристів і районний відділ освіти. Паралельно з учнями змагалися і дорослі.

У перший день відбулися змагання в спринті – дистанція 5 кілометрів із пошуком 8 контрольних пунктів. Щоб пройти дистанцію, треба було не лише добре фізично працювати на веслах, а велике значення відігравало вміння орієнтуватися по карті.


Перший день змагань
Перший день змагань

На другий день змагання учасники проходили коротку дистанцію «Слалом». Потрібно було показати технічну майстерність у володінні байдаркою для проходження перешкод на воді – 10 воріт у різних напрямках.

У підсумку перемогу і кубок здобула команда села Сереховичі під керівництвом Андрія Качинського. Друге місце посіли вихованці Станції юних туристів зі Старої Вижви на чолі з  Віталієм Яговцем. Команда Дубечного стала четвертою: у підсумку все вирішила 1 секунда.

Серед дорослих переможцями стали Юлія Якимук та Олександр Тарасюк, а команда Віталія Яговця та Андрія Качинського здобула третє місце.

Переможці та призери отримали грамоти управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, дипломи обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, кубки та медалі.

Вітаємо наших переможців та пишаємося такими чудовими результатами!

Нагородження переможців
Нагородження переможців

1

Наші переможці
Наші переможці

1
Переможці змагань
Переможці змагань

1
Олександр Тарасюк та Юлія Якимук
Олександр Тарасюк та Юлія Якимук

3
Команда Старовижівщини
Команда Старовижівщини

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром