«Більшість крадіжок здійснюють у ніч з неділі на понеділок», – начальник поліції Карпук

29 Квітня 2018, 10:17
3910

У Старій Вижівці вирішували, як запобігти крадіжкам.

Нарада відбулася 25 квітня у районному відділі поліції. Про це пише сектор із питань внутрішньої та інформаційної політики апарату РДА.

«Якщо загалом в області кількість злочинів проти власності зменшується, то на Старовижівщині спостерігається різке їх зростання. А тому маємо разом вирішувати, як покращити стан боротьби з злочинними проявами, забезпечувати законність та правопорядок, проводити профілактичну роботу серед населення», – анаголосив ініціатор проведення зібрання, заступник керівника Ковельської місцевої прокуратури Руслан Кузьміч.

З аналізом ситуації в районі присутніх ознайомив начальник відділення поліції Микола Карпук. Микола Володимирович зазначив, що за перший квартал зафіксували 44 крадіжки, 20 з яких – у Старій Вижівці. Цікаво, що значну частину  з них скоюють у ніч з неділі на понеділок. Дієвим засобом не просто для виявлення порушників, а й навіть для попередження їх дій слугують відеоспостереження та охоронні системи в торговельних закладах.

Правоохоронці постійно наголошують підприємцям, вже давно порушили і питання про встановлення відеокамер у Старій Вижівці. Проте на сьогодні з п'яти із них, які мали б бути, у селищі функціонують лише три. Дві відеокамери, що, до речі, працюють в онлайн-режимі, є у Смідині. В інших населених пунктах вони відсутні.

Микола Карпук зазначив, що для попередження крадіжок сільським головам необхідно звертати увагу на приїжджих у їхні населені пункти громадян, фіксувати номери транспортних засобів. Як показує практика, ці заходи також мають хорошу ефективність. Дуже важливо, щоб з порушниками працювали не лише поліцейські, а й самі представники громади не стояли осторонь. Зокрема, у питаннях припинення діяльності продавців самогону, сімейного дебоширства, хуліганства.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром