«Від об’єднання виграють усі», – голова РДА про Любохинівську громаду

28 Квітня 2018, 13:58
Зустріч із любохинцями 1949
Зустріч із любохинцями

У Любохинах відбувся день інформування населення.

Зустріч відбулася 26 квітня. Про це пише сектор із питань внутрішньої та інформаційної політики апарату РДА.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Анатолій Бринчук, голова районної ради Юрій Кудацький, начальник управління фінансів Раїса Павлова та начальник відділу освіти, молоді та спорту Валентина Яриніч.

«Успішні приклади об’єднання громад фіксуємо й у контексті розвитку нашого району. Адже на теренах краю уже є три ОТГ, які отримали значні кошти і мають усі можливості для успішного розвитку. Любохинівська сільська рада, не розпочавши процес об’єднання, втрачає ресурси, які можна спрямувати на потреби громади», – зазначив Анатолій Бринчук.

Голова райдержадміністрації закликав присутніх не втрачати час та можливості і якнайшвидше розпочати створювати об’єднану громаду. Адже в умовах, коли сільська рада гальмує процес об’єднання, є й інші шляхи для його ініціювання. Зокрема, створення ініціативної групи, яка могла б прийняти рішення звернутися до голови сільської ради про ініціювання добровільного об’єднання територіальної громади.

Анатолій Іванович запропонував варіант об’єднання з Кримненською сільською радою. Він зазначив, що від об’єднання виграють усі. Адже на території Кримненської та Любохинівської сільських рад є величезні ресурси, які потрібно використовувати. Збільшаться джерела наповнення бюджету і відповідно можливості по видатках.

Детально про фінансові та бюджетні питання розповіла присутнім начальник управління фінансів  Раїса Павлова. Про функціонування освітніх закладів в умовах децентралізації ознайомила начальник відділу освіти молоді та спорту Валентина Яриніч.

Голова районної ради Юрій Кудацький висловив своє бачення майбутнього розвитку Любохинівської громади. Він зазначив, що після утворення Старовижівської ОТГ, можливості районного бюджету щодо фінансування бюджетних установ сільських рад, які не ввійшли до жодної об’єднаної територіальної громади значно зменшаться.

Тому недоцільно зволікати з об’єднанням. Адже саме об’єднаним громадам передаються повноваження і фінанси на місця і вони отримують можливість самостійно ухвалювати рішення і відповідати за їх реалізацію.

Із залу лунали запитання, що стосувались роботи бюджетних установ сільської ради, а також точилась дискусія щодо варіантів майбутнього можливого об’єднання. Проте остаточне рішення щодо свого подальшого майбутнього має прийняти Любохинська громада.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024