Старовижівська школярка виборола срібло на всеукраїнському науковому конкурсі

27 Квітня 2018, 14:50
Юлія Павлюк 2586
Юлія Павлюк

Учениця Старовижівської школи-гімназії Юлія Павлюк виборола 2 місце на захисті наукових робіт Малої академії наук України у Києві.

Про це школярка написала на особистій сторінці у Facebook.

Тема наукової роботи Юлії – «Хустка у традиційній культурі українців» (за матеріалами Старовижівського району Волинської області).

«Перший рік брала участь у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. На призове зовсім не сподівалась, бо конкуренти з досвідом участі в подібних конкурсах, які мають доступ до матеріалів із різних архівів. Їхала із думкою «Про Стару Вижівку мають дізнатись всі» і «Без перемоги в школі не приймуть». Дякую всім за підтримку, оптимістичні думки, а особливо учителям, які допомогли досягти таких результатів – Оксана Коваль і Ростислав Кінах. Вони справжні професіонали своєї справи, вибачте за втрачені години, але, все ж воно того варте. Потрібно згадати Зінаїду Малиш, яка цікавилась успіхами, підтримувала, налаштовувала на краще і відпускала з уроків, дякую, вибачте за всі  «пустощі». Отож, сподіваюсь, наступного року я ще побуваю у Києві і привезу вже золото, хоч це буде неймовірно тяжко», – написала призерка.

Школярка поділилася своїми враження про конкурс із виданням Район. Стара Вижівка.

«Я дуже хвилювалася, бо твою роботу оцінюють справжні професіонали, в яких є багаторічний досвід, учні, за плечима в яких багато успішних досліджень. Проте у Києві нас очікувала святкова атмосфера, де кожен міг відчути себе складовою Малої Академії Наук України, фотозона, веселі та розумні, щирі ровесники, з якими приємно спілкуватися... За ці кілька днів ми всі дійсно стали великою манівською сім'єю з одним спільним інтересом – покращувати та розвивати нашу країну. Ми змогли побачити відомих людей, політиків, міністрів, послів, лауреатів різних премій – і це дійсно круто! Цікаві екскурсії, визначні місця, концерт,  поєднання відпочинку та праці – ось ті речі, що залишаться в моїй пам'яті назавжди», – зізналася Юлія.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром