У Старій Вижівці вшанували чорнобильських ліквідаторів

27 Квітня 2018, 10:32
Зустріч із ліквідаторами 1272
Зустріч із ліквідаторами

У селищі відбулася традиційна зустріч представників районної влади із ліквідаторами.

Захід пройшов 26 квітня. Про це інформує  сектор із питань внутрішньої та інформаційної політики апарату РДА.

Відтак до учасників заходу зі словами подяки за проявлений героїзм при ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та побажанням їм здоров'я звернувся заступник голови районної ради Роман Цалай.

Слова подяки за людський подвиг у мирний час, за мужність тих, хто у перші хвилини боронив світ ціною власного життя, адресував ліквідаторам і начальник організаційного відділу райдержадміністрації В’ячеслав Недзельський.

«Чорнобильська катастрофа назавжди чорними літерами вписана в історію нашого народу і сьогодні відгукується болем у серці кожної людини. Саме в ніч 25 на 26 квітня 1986 року над квітучим українським Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху», – зазначив В’ячеслав Іванович.

Учасники заходу вшанували пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи людство від атомного лиха хвилиною мовчання.

У заході також взяли участь начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Раїса Герез, заступник начальника управління Пенсійного фонду України в районі Ліна Бащук, сімейний лікар центральної районної лікарні Василь Добиш.

У своїх виступах вони закцентували увагу на проблемні питання чорнобильців: якісне медичне обстеження, забезпечення лікарськими препаратами, лікування, оздоровлення, призначення та виплата пільгових пенсій та встановлення надбавок, пільгове перевезення тощо.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024