Старовижівський лісгосп: «гасили» пожежу

24 Квітня 2018, 15:10
2472

Відповідно до плану-графіку проведення практичної підготовки служб і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту, 24 квітня провели спеціальне об’єктове навчання на базі державного підприємства «Старовижівський лісгосп» на тему: «Дії органів управління та сил цивільного захисту при виникненні можливих надзвичайних ситуацій».

Навчання проводилося з метою перевірки реагування відповідних служб на надзвичайні ситуації, а також із метою надання практичних навичок особовому складу аварійно-відновлювальних формувань у діях при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій згідно призначення, – повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Навчання проходило у два етапи.

На першому етапі (теоретична частина) відбулось функціональне навчання для керівників та осіб з відпрацювання дій відповідно до планів реагування на надзвичайні ситуації. Навчання проводилось викладачами Навчально-консультаційного пункту м.Ковель.

На другому етапі (практична частина), під час навчання були змодельовані учбові ситуації:

    несприятливі погодні умови з небезпечними метеорологічними явищами: посилення вітру 25-30 м/с, пориви до 35 м/с, можливість урагану;

    надання лікарської допомоги постраждалим від враження електричним струмом;

    ліквідація наслідків умовної пожежі;

    виявлення та знешкодження вибухонебезпечного предмета;

    практичні навички у користуванні вогнегасником.

Присутні переконалися, що дії органів управління, сил і засобів цивільного захисту при виникненні надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру були вчасними та фаховими. Спеціалізовані служби району, а саме: медична служба, протипожежна служба та служба охорони громадського порядку продемонстрували високий рівень готовності до подолання надзвичайних ситуацій.


1

3

1

1

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024