Команда Старовижівського району – переможець Чемпіонату області зі спортивного орієнтування

24 Квітня 2018, 11:20
1853

Близько 230 школярів з різних куточків області взяли участь у змаганнях, які проходили 20-22 квітня.

Чемпіонат організований обласним Центром туризму, спорту та екскурсій, за сприяння управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, відділу освіти Любомльської райдержадміністрації.

На урочистому відкритті юних спортсменів та тренерів привітали начальник відділу освіти Любомльської райдержадміністрації Анастасія Савош, голова Машівської сільської ради Наталія Сахарук, голова Вишнівської об’єднаної територіальної громади Віктор Сущик, директор Машівського навчально-виховного комплексу Микола Оніщук.


Голова оргкомітету, директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін зазначив:

«Це традиційні змагання, які ми щороку проводимо у різних територіях області. Любомльський район і зокрема село Машів має хороший потенціал для розвитку даного виду спорту. Спортивне орієнтування є популярним видом в усьому світі і в нашій області зокрема. Результати, які показують наші спортсмени – багаторазові переможці та призери Чемпіонатів України є цьому підтвердженням.

Позитивним явищем є і те, що на змагання прибули команди школярів з різних новостворених об’єднаних територіальних громад, які сприяють розвитку позашкільної освіти та заохочують дітей до занять спортом та активного дозвілля».

Згідно програми Чемпіонату відразу після урочистостей спортсмени розпочали 3-денну боротьбу за першість в особисто-командних змаганнях на спринтерських дистанціях, центром яких став навчально-виховний комплекс села Машів.


Цікаві та динамічні дистанції, сплановані організаторами змагань, давали можливість спортсменам проявити всі свої вміння та навички з орієнтування на місцевості. Електронна система відмітки, яка застосовувалась на змаганнях, дозволяла учасникам відразу побачити свій результат та характеристику руху по дистанції, а також рейтинг у групі.


У другий день спортсмени долали класичні (довгі) дистанції. І завершилась боротьба за лідерство 2-х етапною естафетою, організованою в лісовому масиві поблизу відпочинкового комплексу «Машівський бір».

Учасники змагались у шести вікових групах – від 11 до 16 років. Кожного дня визначались лідери в особистому заліку. Високі результати та хороший рівень підготовки демонстрували спортсмени міст Луцька та Ковеля, Старовижівського, Локачинського, Маневицького районів, Вишнівської, Дубечненської, Голобської та Боратинської об’єднаних територіальних громад.

У загальному заліку за підсумками триденних змагань переможний кубок Чемпіонату області зі спортивного орієнтування дістався команді Старовижівського району, срібними призерами стали школярі міста Луцька і замкнули трійку лідерів команда Дубечненської ОТГ.



Переможці та призери змагань в особистому заліку були нагороджені дипломами обласного Центру туризму, спорту та екскурсій та медалями, а команди – переможці в загальному заліку отримали грамоти управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації та кубки.

Змагання відбулися на високому організаційному рівні завдяки сприянню органів місцевої влади – Машівської сільської ради та Вишнівської об’єднаної територіальної громади, а також гостинному прийому Машівського навчально-виховного комплексу, на базі якого розміщувались учасники змагань.

Всі три дні дітям сприяла і хороша сонячна погода, яка дала можливість не лише змагатись, а й добре відпочити на природі. Під час таких змагань, які щорічно відбуваються на різних територіях, діти мають можливість не лише пізнавати свій край, але й вдосконалювати свою майстерність на новій місцевості.



Прес-служба ЦТСЕ

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024