Автокефалія, лікарня та лісгосп: про що говорили на сесії райради

23 Квітня 2018, 14:08
Сесія районної ради 1102
Сесія районної ради

У Старій Вижівці відбулася 22 сесія районної ради.

Засідання пройшло 20 квітня. Про це інформує сектор із питань внутрішньої та інформаційної політики апарату РДА.

Очолив сесію голова райради Юрій Кудацький. У роботі взяли участь 20 депутатів райради із 33 обраних. На сесії були присутні заступники голови райдержадміністрації, сільські голови, керівники правоохоронних органів району та районних служб.

Традиційно перед розглядом питань порядку денного депутати озвучили свої запити та звернення, які адресували очільникам району та окремим структурним підрозділам.

Депутат Іван Омельчук запропонував ухвалити звернення до Верховної Ради України щодо необхідності негайного прийняття Антиолігархічного пакету законопроектів.

Депутатський запит Анатолія Лавринюка стосувався прийняття рішення про використання прапора ОУН на території району.

Підтримати постанову Верховної Ради про підтримку звернення президента до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу на автокефалію православної церкви в Україні запропонував депутат Олександр Шух.

Депутатські запити та звернення були внесені до порядку денного, розглянуті та підтримані.

У ході роботи депутати внесли зміни до:

  • Рішення районної ради «Про районний бюджет на 2018 рік»;
  • Програми забезпечення функціонування та фінансової підтримки Центру надання адміністративних послуг Старовижівської районної державної адміністрації на 2016-2018 роки;
  • Комплексної програми проведення мобілізаційних заходів та підтримки учасників АТО і членів їхніх сімей та забезпечення заходів, пов’язаних із проведенням приписки та призову громадян на строкову військову службу;
  • Районної Програми матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони Старовижівського району;
  • Затвердили нормативну грошову оцінку земельної ділянки для потреб ТзОВ «Волиньсапрофос», що знаходиться на території Синівської сільської ради.

Дискусійними були питання, що стосувалися діяльності державного підприємства «Старовижівське лісове господарство», а також звіт про роботу головного лікаря Центральної районної лікарні та звіт про роботу головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги. Депутати висловили ряд зауважень та пропозицій щодо діяльності відповідних установ.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024