Редакторка мережі «Район.in.ua» перемогла у всеукраїнському конкурсі

16 Квітня 2018, 13:23
Анастасія Тумік 1371
Анастасія Тумік

Редакторка гіперлокального видання «Район. Стара Вижівка» здобула призове місце у журналістському конкурсі.

Захист наукових робіт проходив 13 квітня в Києві.

У Київському університеті імені Бориса Грінченка пройшла науково-практична конференція, на якій зібралися 18 студентів з різних міст України.

На ІІ етапі всеукраїнського конкурсу учасники презентували студентські наукові роботи.

Розповіла про свій проект магістрантка I курсу спеціальності «Журналістика»  СНУ імені Лесі Українки та випускова редакторка видання «Район. Стара Вижівка» Анастасія Тумік. Дівчина презентувала власне видання «Жужа. Журнал живої анімації» – перший в Україні друкований журнал про мультфільми.

«Анімація – цікава мистецька тема, яка потребує особливого підходу, адже не кожен глядач мультфільму або читач анімаційного журналу сприймає мультиплікацію як серйозне мистецтво.  Одне з основних завдань журналу – розкрити глибокий зміст анімації не лише дорослим читачам, а й донести цю ідею до дітей, бо саме вони на підсвідомому рівні формують свої вподобання, навички, навіть характер, переглядаючи анімаційні стрічки», – наголосила дівчина.

У виданні можна почитати інтерв’ю, художні нариси, опитування, рекомендації про неймовірний світ української та світової анімації. «Мультики понад усе» – девіз веселого та пізнавального видання «Жужа».

За підсумками конкурсу студентка посіла почесне друге місце. Вітаємо Анастасію та бажаємо їй подальших перемог!

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024