«В душі повинен бути спокій» – старовижівська дизайнерка показала свій пасхальний декор

09 Квітня 2018, 12:08
Христина Максименко 4310
Христина Максименко

Старовижівчанка Христина Максименко обожнює творчість, тож до створення пасхальної випічки та декору підійшла нестандартно.

Дівчина поділилася з редакцією Район. Стара Вижівка пасхальними традиціями та магією підготовки до свята в своїй родині.

Пасха – улюблене свято моєї сім'ї. Воно, як і Різдво, оповите родинним затишком. У всіх домівках наводиться лад, пахне запашним хлібом.

«Напевно, для кожної господині випікання паски – окреме особливе ремесло».

3

Цього року я вирішила спекти свою першу пасочку. Процес був для мене настільки важливим, що я не спала всю ніч напередодні. Пекла за нашим родинним рецептом. Моїй мамі він дістався від бабусі. Я не хочу порушувати традиції, навпаки, вбачаю у цьому зв'язок із прийдешніми поколіннями.

«Бабусина паска обов'язково має вдатися!» – так завжди каже мама.

Традиційно ми печемо паску в четвер. Тож я до цього дня готувалася зарання і завчасно очікувала, що він буде особливим. Декор для пасочок я підготувала заздалегідь: зберігала стрічки і папір. Потім я  провела паралель між випіканням пасхального хліба і малюванням ілюстрацій, і запозичила перший етап – референси. Іншими словами – це картинки, які тебе надихають кольором, світлом, деталями…

2

Зараз є безліч сайтів для натхнення. Я користуюся найпоширенішим –  Pinterest. У мене не було чіткої картини, як це має виглядати, але я однозначно була впевнена, що там мають бути квіти.  І вже протягом дня я підбирала цілий «образ» для своєї пасочки. Це мало бути щось ніжне і незвичайне – ось орієнтир по якому я йшла.

«Я вірю, що через речі, які ми створюємо ми передаємо наш настрій, думки та емоції, любов та натхнення».

2

1

 А тим паче, коли мова йде про Святий хліб. В душі повинен бути спокій. Необхідно відпустити всі образи і думати лише про хороше.

Важливим є і те, щоб нічого не відволікало від процесу створення пасочок. Я рада, що мої близькі підійшли з розумінням до моєї святкової підготовки: допомагали, підтримували та розраджували, коли щось не вдавалось. А вдавалось, зізнаюсь чесно, не все. Та я не журюся.

«Адже важливим є не лише свято а й задоволення від процесу підготовки».

1

Спільне готування їжі, під наші розповіді життєвих історій, спільне прибирання двору під спів весняних пташок. І спільна втома, яка як виявилось, може бути втомою-насолодою, швидко класти тебе обезсилену до ліжка, і там ти лежачи під, здавалося б, найм'якішим покривальцем в думках дякуєш Богу за прожитий день.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Стара Вижівка» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].

Коментарі
11 Квітня 2018, 17:24
тепер вони матимуть ще одну сімейну історію як мама вижила тата а сім'я дружньо зберегла душевний спокій в процесі позбування батька..... гарні традиції, чудова родина
11 Квітня 2018, 17:47
Всяке трапляється в житті, композиції класні, все з душею, дуже гарно
11 Квітня 2018, 21:52
Композиції дійсно гарні!!!Казка та традиції ну напевно придумані дуже душевно.А за родину брехня-- тата дійсно шкода-це ж не пес щоб виганяти тай пса шкода.А традиції забулися коли тато заробляв на всі ці родинні та душевні історії поки пеклися пасочки.
11 Квітня 2018, 23:45
Христинка ти велика МОЛОДЕЦЬ!!Дуже гарно та приємно побачити диво яке створене власноруч !Цінуй та поважай родинні традиції та сімейне тепло.Всього доброго та хорошого твоїй родині.Щастя,миру і добра тобі.Нехай ангел хоронитель завжди оберігає Вас!!!
12 Квітня 2018, 02:59
Всe дійсно виглядає милим та душeвним. Ніжність і натхнeння видно навіть на фото. А стосовно сімeйних справ... сімeйні справи мають лишатись сімeйними. Нe гожe втручатися і плідкувати, аджe "кожeн бачить зі своєі дзвінниці"
01 Травня 2018, 02:12
І тут знайшись рагулі що з паски і сімейних традицій доберуться до найбільш сокровенного- сім'ї. Кругом себе подивіться хто таке пише, сміття краще прибери десь в лісі , хоч якась користь від тебе буде !
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024