«Мама була розчулена», – старовижівчанка оригінально прикрасила пасхальну випічку

08 Квітня 2018, 11:57
Оксана Сливка 3860
Оксана Сливка

Оксана Сливка зі Старої Вижівки вирішила відійти від традиційних прикрашань пасхальної випічки.

Цьогоріч дівчина вперше пекла паску і вирішила зробити це по-особливому: втілила нестандартний дизайн.

Про свої сімейні пасхальні традиції Оксана розповіла в коментарі для Район. Стара Вижівка.

«Мій дідусь був комуністом, тому сім'я не мала змоги піти до церкви і освятити паску. Бабуся пекла її, але так щоб ніхто не знав, а дітям забороняли розказувати про це. Тому прабабуся освячувала паску таємно, йдучи манівцями та приносила її дітям і внукам».

«Незважаючи на заборони, це свято було найочікуванішим для нашої родини!» – зізналася старовижівчанка.

– Коли мама розповіла цю історію зі свого дитинства, перше в моєму житті освячення паски стало особливим, і це таким залишається аж до сьогодні. Щоразу іду з піднесеним настроєм, відчуваю в душі якесь торжество, спокій, умиротворення. Ніхто не може залишитися байдужим, коли всі навколо церкви запалюють свічки, адже це неймовірна краса! Навкруги панує атмосфера добра, радості і урочистого піднесення, – розповіла Оксана.

Цьогоріч я вперше самостійно пекла паску, тому віднеслася до цього відповідально, дуже переживала, щоб усе вийшло, тому заздалегідь продумувала, як саме буду все робити. 

«Рецепт взяла мамин, але прикрасити вирішила по-своєму».

Переглянула безліч сайтів, мене вразило розмаїття оздоблень. Після цього в мене виникла ідея, яку я втілила в життя. І ось, побачивши мої пасочки, мама, яка роками притримувалася традиційного прикрашання виробами з тіста, без глазурі і посипок, була вражена, зачарова і розчулена.

«А дідусь з бабусею вже приготували корзину для освячення.  Але  коли побачили мою паску, сказали, що ще не бачили такої краси  і вирішили освятити не свою, а мою. Це стало для мене великою приємністю!»



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024