Старовижівщина: у РДА готуються до можливої повені

03 Квітня 2018, 11:35
1412 Джерело: Фото ілюстративне

У РДА провели нараду щодо недопущення підтоплення населених пунктів району.

Захід пройшов 2 квітня, – інформує сектор із питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Працівники служб ведуть спостереження за станом осушувальної мережі, здійснюється об’їзд меліоративних каналів.  Всі 99 шлюз-регуляторів міжгосподарської осушувальної мережі Старовижівського району відкриті. Отвори всіх 162 гідротехнічних споруд очищені від снігу, льоду і сторонніх предметів для безперешкодного пропуску повені.

Розібрані 5 бобрових загат. 6 гідротехнічних споруд знаходяться в аварійному стані, а 11 споруд потребують першочергового поточного ремонту. Довжина каналів і відрегульованих водоприймачів в районі становить 271 кілометр. Русла каналів очищені від очерету, трав’яної і чагарникової рослинності.

На шлюзах-регуляторах, водомірних постах, що на річці Прип’ять ведуться заміри рівнів води. За останні декілька днів рівень води в річці Прип’ять піднявся на 30 сантимерів, проте він ще на 70 сантимерів нижче максимально допустимого рівня, при якому вода починає виходити з берегів.

Для недопущення та ліквідації можливих підтоплень в житловому секторі району райдержадміністрацією для районного сектору УДСНС України було закуплено мотопомпу для відкачки води, укомплектовано новими пожежними рукавами. В достатній кількості створено запас паливно-мастильних матеріалів (дизпаливо та бензин).

Для проведення можливих заходів з евакуації населення підписали договори між райдержадміністрацією, автоперевізниками району та районним відділом освіти, молоді та спорту.

Загалом підтоплень будівель в житловому секторі в районі не спостерігають, проте існує така загроза у разі випадання значної кількості опадів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024