У Галиній Волі помолилися за митрополита Ніфонта

23 Березня 2018, 15:43
Служба у рідному селі владики 10680
Служба у рідному селі владики

У селі пройшла поминальна служба за митрополитом.

Подія відбулася 22 березня. У цей сумний день чимало вірян зібралося в галиновільському храмі помолитися за свого духовного наставника.

Рівно рік тому о 4-й годині ранку, на 69-му році життя відійшов до Господа Високопреосвященніший митрополит Ніфонт (в миру Василь Солодуха), який багато років опікувався Волинською єпархією.

Церковну службу очолив отець Аліпій Сапіга із Луцька. Також були присутні благочинні: Кримненської округи –  Сергій Никонюк, Камінь-Каширської – Стефан Михалюк, Старовижівської – Дмитрій Юхимук, Голобської – Ніфонт Омельчук. Помолитися за владику приїхали також студенти Волинської семінарії, які співали на богослужінні. На молитві був присутні отець Євгеній із Твері – перше духовне чадо покійного владики.


Віряни, які моляться за митрополита
Віряни, які моляться за митрополита

Отець Аліпій пригадав, як багато років тому Ніфонт був на кладовищі. Митрополит упав на коліна та зі сльозами на очах просив Бога про відродження храму в рідному селі. «Галиновільська церква багата святинями, які її наповнюють», – зазначив батюшка. Він побажав вірян жити в мирі та любові, так як заповідав покійний митрополит.

 

«Волинь має великого молитвеника за наш край», – сказав отець Аліпій.

На кладовищі відслужили заупокійну літію. Проповідь виголосив благочинний Камінь-Каширської отець Стефан Михалюк. До речі, сам батюшка родом із села Любохини. Саме завдяки Ніфонту він обрав шлях священика та вважав покійного митрополита своїм наставником.

«Якщо ми хочемо, аби владика був спокійний за нас, то треба жити так, аби не турбувати його своїми гріхами», – наголосив отець Стефан.

Могила Ніфонта
Могила Ніфонта

Молитва на кладовищі
Молитва на кладовищі

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Стара Вижівка» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу[email protected].

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024