«Любохинці відмовляються від роботи заради субсидії», – депутат ОДА

21 Березня 2018, 09:39
2487 Джерело: http://www.dyvosvit.net/

У селі не вистає працівників на будівництві навчального закладу.

Про нову зарплату для працівників будівничої галузі говорили на засіданні комісії Волинської ОДА. Захід відбувся 19 березня, – інформує прес-служба облдержадміністрації.

Розглянули проект рішення «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2018  рік при здійсненні будівництва об’єктів за рахунок коштів обласного бюджету». Заступник голови ОДА Сергій Кошарук підтримав ідею підвищити будівельникам зарплату до 7,8 тисяч гривень за кошти обласного бюджету.

«Таким чином, вдасться наблизити кошторисну зарплату будівельників, до реальних заробітків у галузі, які в середньому  сягають   до 9,5 тисяч», – зазначив він.

Водночас депутат Леонід Стефанович, який керує будівельним підприємством, зауважив, що нещодавно   відмовився від участі в   тендері на будівництво ФАПу через низьку зарплату.

«У нас середня зарплата – 9 тисяч гривень. І при цьому,   не вистачає грейдеристів та робітників на баштовому крані. Ми будуємо школу в Любохинах Старовижівського району. Пропонували місцевому населенню прийти до нас на роботу. Ті відмовилися, бо вигідніше отримувати субсидію без роботи, ніж працювати на будівництві з невисокою зарплатою. Те ж саме стосується села Осівці Камінь-Каширського району», – розповів Леонід Стефанович.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром