У Старовижівському районі призовники переховуються і відмовляються від повісток

17 Березня 2018, 14:07
1982

Відбулося чергове засідання оперативного штабу з питань протидії загрозам національній безпеці в районі під головуванням керівника штабу, голови районної державної адміністрації Анатолія Бринчука за участю керівників окремих районних служб.

Анатолій Іванович наголосив присутнім на активізації роз’яснювальної роботи серед населення щодо виконання військового обов’язку юнаками призовного віку та посиленні співпраці з районним військовим комісаріатом задля виконання завдань  призову, – повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

З інформацією по організації весняного призову громадян на строкову військову службу виступив військовий комісар Старовижівського районного військового комісаріату Віталій Гайда. Він зазначив, що спостерігається низький рівень свідомості громадян щодо виконання військового обов’язку, трапляються випадки відмови від отримання повісток, переховування та інші. Районний військовий комісар констатував низьку явку призовників. Акцентував увагу присутніх на тому, що органи місцевого самоврядування погано виконують свої посадові обов’язки, що стосуються оповіщення призовників.

Щодо виконання планових завдань залучення на військову службу за контрактом в районі спостерігається позитивна тенденція. План на перший квартал виконано повністю. В районі з’являється дедалі більше осіб, охочих служити у збройних силах за контрактом. Цьому великою мірою сприяють належні фінансові умови, соціальний захист, а також одноразові грошові виплати з районного бюджету.

Під час наради Анатолій Іванович наголосив на тому, що потрібна максимальна зосередженість на поставлених завданнях, тісна взаємодія між військовим комісаріатом, сільськими головами та правоохоронними органами. Він також звернув особливу увагу на якісному здійсненні оповіщення призовників щодо прибуття їх до районного військового комісаріату, а також проведення роз’яснювальної роботи серед молоді району про престижність служби в збройних силах України.

Учасники наради обговорили усі проблемні питання та визначили шляхи їх вирішення.

За наслідками розгляду даного питання прийнято протокольне рішення оперативного штабу, яке буде доведене до відповідних виконавців.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром