Старовижівська РДА: відзвітували, як запобігають корупції

17 Березня 2018, 08:40
5783

У публічному звіті голови Старовижівської районної державної адміністрації Волинської області Анатолія Бринчука ідеться і про реалізацію державної політики з питань запобігання корупції.

Стан дотримання законодавства з питань запобігання корупції у райдержадміністрації розглядається на засіданні колегії районної державної адміністрації щорічно. Участь у обговоренні даного питання порядку денного колегії 27 червня 2017 року взяли участь голова Старовижівського районного суду та начальник Старовижівського відділу Ковельської місцевої прокуратури. За наслідками розгляду на колегії даного питання видано відповідне розпорядження голови райдержадміністрації.

Серед працівників апарату та структурних підрозділів районної державної адміністрації проводиться робота щодо недопущення порушень норм Закону України «Про запобігання корупції», зокрема, шляхом організації навчань.

Районною державною адміністрацією проводяться навчання для осіб, на яких покладено обов’язки щодо здійснення заходів з питань запобігання проявам корупції по питаннях змін в антикорупційному законодавстві. Щорічно проводяться навчання для працівників райдержадміністрації та її структурних підрозділів, органів місцевого самоврядування щодо заповнення щорічних декларацій.

 З метою підготовки до чергового етапу е-декларування питання «Про здійснення заходів щодо підготовки до чергового етапу е-декларування у системі «Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» у 2018 році» розглянуто на оперативній нараді у районній державній адміністрації та на навчанні секретарів селищної, сільських рад, які відбулися у грудня 2017 року.

Уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції у Старовижівській районній державній адміністрації надавалась допомога в заповненні декларацій, проводилась перевірка своєчасності подання держслужбовцями райдержадміністрації декларацій, що фіксувалось у журналі обліку та перевірки своєчасності подання декларацій працівниками апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації. Порушень термінів подання щорічних е-декларацій за 2017 рік держслужбовцями райдержадміністрації не виявлено.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024