Читаки з нашого району: ТОП-5 книг від любительки літератури з Кримного

12 Березня 2018, 17:20
Галина Микитюк 3623
Галина Микитюк

Активні читачі запропонували створити нову рубрику про книголюбів зі Старовижівського району.

Свій топ книг надіслала нам кримнечанка Галина Микитюк, аспірантка кафедри української літератури Східноєвпропейського університету в Луцьку.

«Важко обирати най-най, коли ти з книжками скрізь і всюди з дитинства, і перечитав їх незліченну кількість. Тому я виокремила тих 5 позицій, які мене найбільше вразили за останній читацький рік», – зізнається дівчина.

Стівен Кінг «11/22/63»

Той випадок, коли очікуєш на жахливчик, моторошну та гнітючу атмосферу, а отримуєш тільки світлі, щирі і навіть місцями щемкі враження. Якщо кого відлякує опис книги зі згадкою про вбивство Кеннеді в основі історії, то можете не перейматися: політичним контекстам у книзі відведено зовсім мало (чи не найменше) місця. І куди більше – людським долям та почуттям. Однозначно сподобається фанатам «Ефекту метелика».

Макс Кідрук «Не озирайся і мовчи»

Візьміть середньостатистичні реалії молодої української сім’ї, додайте туди трохи фантастики і удвічі більше хорору…А втім, навіщо трудитися, коли неймовірний  Макс Кідрук уже потрудився для своїх читачів, написавши «Не озирайся і мовчи».

Дуже раджу книгу дорослим, адже у ній захований не один чудовий меседж для батьків, головний з яких – розмовляйте з вашими дітьми частіше. Є ймовірність, що після прочитання вам закортить негайно перевірити усі найближчі ліфти. Або – ніколи ними більше не користуватися.

Юрій Винничук «Танго смерті»

Чи хотіли б ви найближчий вікендпровести у Львові? Якщо так, то книга Юрія Винничука «Танго смерті» у цьому допоможе якнайкраще. Про колоритність і магію цього міста писало багато класиків і сучасників, але так заворожуюче, як написав Юрій Винничук – годі й шукати. Віртуозний сюжет, який розгортається в довоєнний час і сьогодення. В одній книзі детектив, трилер, містика, драма – і все це щедро приправлене живою львівською говіркою та розкішним гумором.

Фентезі Орести Осійчук

«Айхо» готувалася як подарунок для брата. Але якось я взяла її до рук і…

Одразу стало зрозуміло, що читати її ми будемо удвох – доросла тітка, яка мало вірить у вигадані світи та школяр, який швидко подружився головним героєм і з нетеперпінням чекає на продовження захоплюючої історії від письменниці. А головне – підліток відкрив у собі любов до читання і жагу до нових знань. Дорогу українському фентезі!

Бруно Фереро «365 коротких історій для душі»

Навіть у найкрутіших читачів (читай – найсильніших людей) бувають миті, коли жодна книга не розраджує і не додає бодай якоїсь снаги; довгі сюжети здаються незграбними, а герої слабкими.

Саме в такі моменти я відкриваю «365 коротких історій» і довіряю свій настрій півсторінковій притчі, яка в якийсь дивний спосіб, виявляється, написана саме для твоєї історії. І саме цих слів тобі бракувало почути сьогодні.

Хочете долучитися до створення рубрики? Пишіть нам на електронну пошту [email protected] листи з позначкою «Читаки з нашого району», складайте свої ТОП-5 або ТОП-10 улюблених книг. Додайте ще своє фото та кілька слів про себе, ми обов'язково опублікуємо ваш книжковий огляд на сайті.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024