Болота, вовки та зубри: як «Яревиські блудяги» позмагалися за першість

28 Лютого 2018, 14:45
Втомлені, але щасливі хлопці на фініші 3395
Втомлені, але щасливі хлопці на фініші

Команда зі Старовижівщини взяла участь в екстремальному туристичному змаганні «Доброволець-2018».

Тур проходив 24-25 лютого на території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

«Яревиські блудяги» –  це команда, яка складається з двох екстремалів Володимира Волошина та Сергія Зубчика. Вперше участь у турі «Доброволець» хлопці взяли у 2013 році.

Команда проходила випробовування I категорії складності. За 22 з половиною години Володимир та Сергій пройшли дистанцію у 133 кілометри та зареєструвалися на всіх обов’язкових 33 контрольних пунктах. Тур проходив без привалів та відпочинку,  погода також була екстремальною: пронизливий вітер, снігопад, низька температура.

Дистанція проходила історичними місцями:  бої УПА, колишні поселення колоністів, військові частини. Також проходили біля ботанічних пам’яток, окопів Першої та Другої світових війн, захоронень та могил українських воїнів.

2
Біля  руїн колишньої секретної військової частини
Біля руїн колишньої секретної військової частини

1
Хрест на місці розстрілу українців чекістами, де хлопці запалили лампадку
Хрест на місці розстрілу українців чекістами, де хлопці запалили лампадку

«Було дуже багато боліт, і ми просто збилися з рахунку, скільки разів провалювалися у воду. Також мали проблему з нестачею питної води, оскільки у пляшці вона постійно замерзала. Організатори попередили нас про райони, де можна натрапити на зубрів та вовків. До речі, зубриха якраз вивела потомство, а від вовків кожній команді видали петарди», – діляться враженнями «Яревиські блудяги».

1
Сергій поповнює водні запаси
Сергій поповнює водні запаси

2
Біля німецької могили на старому цвинтарі
Біля німецької могили на старому цвинтарі

«Нам вистачило зовсім небагато, щоб увійти в трійку лідерів! – додає Сергій Зубчик. – А замість обіцяної дистанції у 80 кілометрів довелося подолати 133 кілометри, і це в температуру -16ºС і без значних відхилень від контрольних точок. Цьогоріч ми стали єдиною командою, яка складалася з двох односельчан. Хочемо показати, щоб без дорогого обладнання та спонсорів можна брати участь у подібних змагань, показувати непогані результати та отримувати кайф від цього! Назвали себе блудягами, тому що любимо подорожувати та любимо екстрим.

2
«Яревиські блудяги» на фініші
«Яревиські блудяги» на фініші

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Стара Вижівка» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024