Від журналістики до поезії: у Галиній Волі пройшла творча зустріч

19 Лютого 2018, 15:40
6067

У галиновільську школу завітали письменники Микола Курилюк, Олена Чабан, Надія Міндер, а також випускниця школи, журналістка Анастасія Тумік.

Захід відбувся в п'ятницю, 16 лютого.

Гості розповідали про свій творчий шлях, ділилися спогадами, зачитували свої твори та розповідали про реалізовані проекти. Школярі в свою чергу підготували розважальну програму: декламували вірші та співали.

Микола Курилюк із Дубечного зізнався, що свою творчість поділяє на три теми: серйозні вірші, поезії про кохання та гуморески. Він зачитав свої вірші з цих темачних циклів.

Особливе місце в його творах посідають спогади дитинства: нікого з слухачів не лишили байдужим вірші про батьківську хату та дідуся, який теж любив віршувати. А закінчував свій виступ Микола Пимонович під шалені оплески та щирий сміх залу, читаючи гумористичні тексти.

Микола Курилюк читає свої твори
Микола Курилюк читає свої твори

Наступною виступала Олена Чабан, яку добре знають у Галиній Волі. Це невеличке село Олена Іванівна вважає маленькою батьківщиною та пишається, що 12 років працювала вчителькою в місцевій школі. Галиновільчани з радістю послухали улюблені твори старовижівської письменниці та поетеси.

Директор школи вручає квіти Олені Чабан
Директор школи вручає квіти Олені Чабан

Надія Міндер зачитала свої вірші, чимало з яких присвятила митрополиту Ніфонту, який за життя завжди навідувався в рідне село та турбувався про його жителів. Надія Панасівна зазначила, що справжня поезія – це та, яка торкається твого серця.

Щирі слова від Надії Міндер
Щирі слова від Надії Міндер

Випускниця школи Анастасія Тумік зазначила, що була приємно здивована, коли її запросили на цю творчу зустріч. Сама ж вона є студенткою 5 курсу, разом із тим активно працює та займається громадською діяльністю. Дівчина розповіла про свій перший журналістський досвід, роботу в студії дитячого свята «Карамболь» та в анімаційній студії «Імаго». Наразі Анастасія – редактор інтернет-видання «Район. Стара Вижівка».

Це класно, що Старовижівський район іде в ногу з часом, і в нас з’явилося перше інтернет-ЗМІ. Дуже хочеться отримувати новини з усіх куточків Старовижівщини. Наразі я активно шукаю інформаторів,  адже працюю на сайті лише я, – зазначила молода редакторка.

А на завершення заходу свою творчість презентувала п’ятикласниця Анастасія Бойко. Дівчинка декламувала вірші, які ж сама і написала.

Директор школи Василь Камінський, який організував творчу зустріч, подякував усім за участь у заході, а гостям подарував фірмові магнітики із зображенням галиновільської школи.

Фото на згадку
Фото на згадку

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024