Старовижівщина: як створити прийомну сім’ю

15 Лютого 2018, 12:35
4100 Джерело: http://www.edu.ru/news/

В Україні є чимало дітей, які з тих чи інших причин залишилися без батьківського піклування.

Для вирішення цієї проблеми в районному центрі соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді шукають людей, які хочуть і можуть прийомними батьками.

Особливість діяльності прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу – державне фінансування такої родини на утримання вихованців. Окрім того, кандидати у прийомні батьки проходять навчання, спрямоване на формування усвідомленого ставлення до соціальної ролі вихователів дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

Прийомні сім’ї – на виховання можуть бути влаштовані від однієї до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Дитячі будинки сімейного типу – на виховання можуть бути влаштовані від п’яти до десяти дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування), котрі є альтернативою інтернатним формам виховання.

Аби стати прийомними батьками, вам потрібно зібрати пакет необхідних документів, забезпечити належні житлово-побутові умови, мати задовільний стан здоров’я і, звичайно, щире прагнення допомогти дітям та подарувати шанс виховуватися у повноцінній благополучній родині.

Тих, у кого є бажання наповнити батьківською любов’ю життя дитини, яка цього потребує, просимо звертатися до Старовижівського РЦСССДМ за адресою: смт Стара Вижівка, вул. Соборності або за телефоном 3-01-51. Ви отримаєте консультацію стосовно особливостей створення прийомної сім’ї, а також одержите відповіді на запитання, які вас цікавлять.

У Старовижівському районі функціонує шість прийомних сімей і один дитячий будинок сімейного типу. За прийомними дітьми та дітьми-вихованцями зберігаються пільги і державні гарантії, передбачені законодавством для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024