Стара Вижівка: судитимуть офіцера, який стріляв у бійця АТО

12 Лютого 2018, 13:25
Юрій Омелюх 4190 Джерело: https://www.facebook.com/
Юрій Омелюх

У Старовижівському районному суді відбудеться чергове засідання, на якому судитимуть офіцера, який важко поранив учасника АТО Юрія Омелюха.

Слухання справи «Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення» пройде 13 лютого об 11:00.

У мережі закликають прийти на засідання та підтримати Юрка.

У 21 лютого 2016 року офіцер Вадим Попов важко поранив пострілом у живіт з пістолета бійця Юрія Омелюха. Подія сталася на території військової частини, що розташована поблизу Лукова Турійського району. У крові військовослужбовця, який вистрілив у контрактника, вміст алкоголю – 0,7 проміле. Хлопець зробив зауваження про поводження зі зброєю в стані алкогольного сп’яніння. Після поранення боєць отримав інвалідність 1 групи та потребує постійного лікування.

У 2014 році я підписав контракт зі ЗСУ. За кілька місяців відправили в АТО під Волноваху. Кілька разів їздив на ротацію додому. Під час третьої ротації приїхав додому, і мене в частині, у наряді, підстрелив… офіцер. Махав зброєю у нетверезому стані, я зробив йому зауваження, і він з трьох метрів вистрелив мені у живіт. Прострелена печінка, зачеплена нирка і в хребті – куля. Одна нога не рухається зовсім, іншу, на щастя, відчуваю,  – розповів Високому Замку Юрій Омелюх.

Після поранення боєць пересувається на візку
Після поранення боєць пересувається на візку

Минуле засідання суду відбулося 19 січня. Користувачка Facebook Світлана Сидорова, яка була присутня на суді, обурена поведінкою поведінкою підсудного офіцера.



 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024