У Рудні семикласники розповідали про онлайн-хижаків

07 Лютого 2018, 11:35
Семикласники стали учасниками цікавого тренінгу 4179
Семикласники стали учасниками цікавого тренінгу

Школярі з Рудні стали учасниками тренінгу «Безпечний інтернет».

Учні 7 класу школи І – ІІ ступеня села Рудня розповідали про інтернет-загрози. Про це 6 лютого інформують на сторінці Смідинської громади у Facebook.

Завдяки ініціативі компанії «Microsoft Україна» у лютому (цього року 6 лютого) в Україні вже вкотре відзначають день безпечного Інтернету. Цьогорічне гасло – «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою».

Школярі мають улюблені сайти й віртуальних друзів. В Інтернеті вони знаходять інформацію, яка допомагає навчатися та проводити своє дозвілля. Однак у мережі дуже легко натрапити на загрози та небезпечних людей.

Семикласники придумали собі нікнейми, розповідали про улюблену соціальну мережу, розповідали для чого її використовують.

Віруси, кібер-булінг, кібер-грумінг, фішинг, фармінг, онлайн-хижаки, недостовірна інформація, спам – про такі інтернет-загрози учні розповідали у своїх повідомленнях.

«Роздуми про зміст віртуального світу діти висловлювали шляхом обговорення певних ситуацій. Все це дало змогу колективно встановити правила розумного користувача Інтернету. Хочеться вірити, що обізнаність учнів про небезпеки, які існують в Інтернеті та соціальних мережах і про шляхи їх подолання, мотивуватимуть їх поширювати цю інформацію у своєму середовищі серед ровесників та молодших друзів», – пишуть у дописі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024