У селах району хочуть організувати роздільне збирання сміття

26 Січня 2018, 13:53
3591 Джерело: http://cikavosti.com/efektivni-metodi-pererobki-smittya/

У РДА вирішували, що робити з твердими побутовими відходами.

Сільським головам запропонували організувати на своїх територіях роздільне збирання сміття. Про це 24 січня інформує сектор із питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Відповідно до Закону України «Про відходи» з 1 січня 2018 року встановлюють заборону на захоронення не перероблених (необроблених) побутових відходів, а статтею 32 цього закону передбачений обов’язок органів місцевого самоврядування щодо створення умов для реалізації роздільного збирання сміття.

«Поводження з твердими побутовими відходами – актуальне питання не тільки для нашого району, але й України в цілому, – зазначив голова райдержадміністрації Анатолій Бринчук. – Адже з кожним роком кількість сміття збільшується, роздільне його збирання є одним з варіантів ефективного вирішення проблеми. Важливо, щоб процесу захоронення завжди передував процес сортування та переробки.»

Сільським головам запропонували організувати на своїх територіях роздільне збирання сміття, зокрема, пластику і скла в спеціальні контейнери. Також виділити та облаштувати окремі місця, на яких будуть зберігатись пластикові та скляні відходи.  Проблемою є відсутність поблизу району сміттєпереробного заводу, а також бізнес-структур, які б займалися заготівлею пластику, скла та інших відходів для подальшої їх переробки.

В найближчій перспективі бізнес обов’язково проявить зацікавленість питанням вивезення, переробки, роздільно збирання сміття – висловив своє переконання Анатолій Бринчук. – Сьогодні для цього мають бути створенні необхідні передумови у кожному населеному пункті. Жителі повинні зрозуміти, що саме сортування відходів дозволяє не «тонути» у сміттєвих завалах і не створювати стихійні, надзвичайно шкідливі для довкілля і для людей сміттєзвалища. Звичайно, дехто це розуміє, але багато хто вважає, що це проблема не кожного громадянина, а виключно держави.

Коментарі
27 Січня 2018, 22:42
Давно треба
31 Січня 2018, 00:43
Давно пора! Ще потрібно додати навчальну роботу для мешканців району, як потрібно це робити, адже покоління, яким за ... не знають як робити це правильно. Хоча погоджуються, що це необхідний захід для збереження і покращення екологічного стану довкілля. У Старій Вижівці є люди, які мають такий досвід і можуть поділитись ним.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром