Старовижівські рятувальники отримали нове обладнання

26 Січня 2018, 11:10
Рятувальники отримують обладнання 2048
Рятувальники отримують обладнання

Працівникам ДСНС районного сектору служби надзвичайних ситуацій вручили нове сучасне аварійно-рятувальне обладнання.

Вручення  обладнання відбулося 25 січня на території пожежно-рятувальної частини.

У заході взяли участь  голова райдержадміністрації Анатолій Бринчук та голова районної ради Юрій Кудацький. Про це інформує сектор із питань внутрішньої та інформаційної політики апарату РДА.

Вогнеборці отримали 22 панорамні маски та 10 пожежних рукавів, довжина кожного з них – 20 метрів. Обладання придбали за підтримки керівництва районної ради та районної державної адміністрації. «Завдяки новому обладнанню старовижівські рятувальники ефективніше виконуватимуть завдання, швидше реагувати на надзвичайні події та  вбезпечать власне життя та здоров’я», – наголосив голова РДА.

Новеньке обладнання
Новеньке обладнання

За словами начальника районного сектору служби надзвичайних ситуацій Андрія Бурди панорамні маски необхідні для проведення аварійно-рятувальних робіт у загазованих та задимлених середовищах (кабінетах, кімнатах, офісах, підвальних та цокольних приміщеннях тощо). Вони є складовою частиною обладнання, яке доволі часто доводиться застосовувати для індивідуального захисту органів дихання (апарати з стисненим повітрям типу «АСВ-2»).

При недостатніх опадах в посушливі роки меліоративні канави пересихають, виникає проблема з водою. Пожежно-рятувальним підрозділом доводиться прокладати магістральні та робочі лінії для подачі води на довгі дистанції (1000-1500 метрів). Придбання 10 пожежних рукавів  значно покращить рукавне господарство підрозділу та дозволить краще виконувати поставлені завдання.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024