У районі щеплення від кору отримали більше 60% дітей

23 Січня 2018, 21:09
1666 Джерело: https://emmaschildren.wordpress.com/2011/10/21/npr-docs-losing-money-on-vaccines/

Вакцину проти кору, паротиту, краснухи виконали дітям від одного та старше семи років.

У райдержадміністрації 22 січня пройшла нарада, на якій розглянули питання захисту населення від захворюваності на грип та ГРВІ. Обговорили також стан санітарно-епідеміологічної ситуації в районі.

Про це інформує сектор із питань внутрішньої та інформаційної політики апарату РДА.

Завідувач районного лабораторного відділення Михайло Дяченко проінформував: у районі не реєстрували випадків захворюваності небезпечними інфекційними хворобами як кір, дифтерія, правець, поліомієліт.

У Волинській області зареєстровано 43 випадки кору, з них 28 випадків (65%) вже підтверджено вірусологічно. Зазвичай хворіють ті, хто не був вакцинований.

У 2017 році  вакцину проти кору, паротиту, краснухи дітям в 1 рік виконали на 76%, дітям старше 2-х років – на 64%, дітям в 6 років – на 82%, дітям старше 7-ми років – на 74%. Михайло Іванович зазначив, що доставка в район і зберігання вакцини відбувається на належному рівні.

За словами головного лікаря Старовижівського центру первинної медико-санітарної допомоги Наталії Капітули, ускладнень після вакцини бельгійського виробництва не реєстрували. Вакцини вистачає, щеплення роблять безкоштовно як дітям, так і дорослим.

У дошкільних установах та школах району вживають комплекс необхідних профілактичних та протиепідеміологічних заходів. 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром