У Кримному пройшли водохрещенські купання

20 Січня 2018, 15:42
Святкове богослужіння 6446
Святкове богослужіння

Скупатися на Водохреще відважилося чимало кримнечан. 

Третім і завершальним акордом різдвяно-новорічних свят є Водохреще, яке православний світ відзначає 19 січня. Церква називає цей день Богоявленням. У цей день вода набуває особливих властивостей. Береги найближчих водойм повняться людьми. Особливо багато православних цього дня збирається на березі озера Домашнє, що в Кримному.

Водойма розташована в центрі населеного пункту, всього в кількох метрах від Михайлівської церкви. Зусиллями благочинного Кримненської округи протоієрея Сергія Никонюка після освячення води тут царить атмосфера справжнього православно-народного свята.

О полудні після звершення чину освячення води кримненчани хресним ходом вирушили від Михайлівської церкви до озера. Там біля заздалегідь облаштованого місця священик прочитав молитви та занурився в хресту воду.

А на березі вже вишикувалась колона смільчаків. Рушники та підготовлені для особливої купелі сорочки говорять про рішучість наміру. Першим у воду заходить благочинний. За ним – ціла юрба, правда, дисципліновано та по черзі. Перехрестились, тричі занурились та бігом до теплої палатки перевдягатися, пити гарячий чай та грітися біля вогнища під неповторне звучання різдвяної коляди!

Наталія ГУРСЬКА

1

4

3

6

5

4

4

7

6

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром