Презентували книгу про життя митрополита Ніфонта

20 Січня 2018, 13:56
Олена Чабан та Надія Міндер 4477
Олена Чабан та Надія Міндер

У голобській бібліотеці відбулася презентація книги Олени Чабан «Помоліться за мене».

Книга присвячена пам’яті митрополита Волинського та Луцького Ніфонта. Захід пройшов 17 січня, – інформує сайт «Голоби – територія небайдужих».

Жителі Голоб мали змогу поспілкуватися із старовижівською письменницею, а також її подругою Надією Міндер – авторкою трьох книг, літераторкою, яка проживає в селі Галина Воля, звідки родом владика Ніфонт.

Книга «Помоліться за мене» вийшла у 2017 році. Твір складається з двох частин. У першій ідеться про юність Василя Солодухи. Сирота, який вступив у духовну семінарію, прийняв чернецтво, вірою і правдою служив Богу та людям.

Цікавою деталлю книги є листи митрополита до своїх рідних. Друга частина книги «Помоліться за мене» складається зі спогадів різних людей про митрополита, а також із заповіту Ніфонта. У ньому він просить поховати його в рідному селі біля мами.

На презентації книги звучали колядки та щедрівки хору Свято-Георгіївського храму під керівництвом Оксани Крочук, які зачарували всіх присутніх і зворушили гостей. Кожному з хористів Олена Чабан подарувала на пам’ять свою книгу.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром