«Нова радість стала», дитячі хори, святкові посівання: у Теклі пройшов вечір колядок

17 Січня 2018, 16:28
Юні колядники 3554
Юні колядники

Хорошою традицією для Кримненського благочиння стали спільні колядки в одному із сіл  благочиння.

Вечір колядок відбувся у Теклі 14 січня. Послухати святкові вітання у сільському зібралося чимало слухачів.

На початку вечора прозвучав «Тропар Різдва Христового». Зі словами  вітання «Христос Рождається! Славімо Його!» до присутніх  звернувся благочинний отець Сергій Никонюк. Він нагадав  про історичні події, які відбулися більше 2000 років тому  під час народження немовляти Христа. Священик запевнив: новонароджені дітки  будуть зберігати українські традиції, адже молодь вчиться у людей старшого покоління з великою повагою ставитися до нашої культурно-духовної спадщини.


Тепло зустрічали школярів, аплодуючи їх щирим віншуванням та майстерності виконання. Присутні з задоволенням слухали різдвяні піснеспіви, знані та улюблені, що дарували неповторні відчуття, хвилювали і зворушували. Церковні молодіжні , дитячі хори співали колядки, які супроводжувалися словами побажань добра, здоров’я, благополуччя , засіванням зерна.




Із приходом Спасителя на землю світ наповнився великою радістю. Хочеться вірити,що різдвяні пісне співи стануть джерелом оновленої духовної сили,а кожне серце наповниться вірою ,надією на краще. На завершення всі учасники та гості  вечора спільно виконали колядку «Нова радість стала».

Галина ЛАЩУК

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром