У Старовижівському районі курсуватиме новий шкільний автобус

12 Січня 2018, 13:12
4672

Райони Волині отримали новенькі шкільні автобуси замість тих, які у 2014 році передали у зону проведення антитерористичної операції.

Урочиста передача нового транспорту для школярів відбулася 12 січня у Луцьку. Про це інформує «Волинська правда».

Дев’ять районів Волині отримали нові шкільні автобуси. Зокрема, у Ківерцівський район уже поїхали чотири новенькі жовті автобуси, у Камінь-Каширський, Локачинський та Шацький – по два, у Горохівський, Любешівський, Старовижівський, Луцький та Турійський – по одному автобусу.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що сьогодні в області дуже багато розмов щодо реформи освіти і оптимізації шкіл. Утім за його словами, діти, які ходили раніше у школи, де було декілька учнів, нині пішли в опорні школи зі спорткомплексами, просторими класами, обладнаними за останнім словом техніки. Проте для області актуальна проблема доїзду до опорних шкіл. Тож уже третій рік в області реалізовують програму  закупівлі шкільних автобусів.

У 2017 році придбали вже 23 шкільних автобуси на загальну суму 38 мільйонів 605 тисяч гривень. З них – частину за державний бюджет та ще частину за кошти місцевої скарбниці. Протягом 2017 року уже вручили 8 автобусів, сьогодні ж – передали ключі ще від 15.

«Нехай ці автобуси служать освітянам, успішно підвозять діток до нових і тих, що будуть будуватися сучасних шкіл. У щасливу путь!», – сказав голова ОДА.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром