Галина Воля: у школі працює незвичайний музичний дзвінок

13 Січня 2018, 14:10
6697 Джерело: https://2019-god.com/vesennie-kanikuly-2018-2019-goda/

Замість традиційного дзвінка про закінчення уроків сповіщає комп’ютерна програма.

У галиновільській школі з минулого року запровадили нововведення: у класах лунають класичні мелодії або ж сучасні пісні, які сповіщають школярів про початок або закінчення занять.

Директор школи Василь Камінський зізнався, що ідею він запозичив в одній з волинських шкіл: «Минулого року я відвідав курси, і почув, що в одній зі шкіл Любешівського району працює музичний дзвінок. Проект коштував чимало грошей, адже потрібно було закупити апаратуру, кабелі, колонки…»

Повернувшись у Галину Волю, я захотів створити і в нашій школі таку систему з мінімальною витратою коштів. У нас був підсилювач, старенькі колонки та кабель, який проходив через школу для телефонного зв’язку. Залишалося лише змонтувати це все. Наш учитель Микола Сивилюк знайшов в інтернеті спеціальну програму для цього. Ми використали вентиляційні системи, аби дзвінок було чути в кожному класі».

Директор школи самостійно підібрав та встановлював мелодії. Василю Федоровичу найбільше подобається мелодія з кінофільму «Мій ласкавий та ніжний звір». У зимовий час дуже часто можна було почути відому «Наближається свято».

Для початкових класів, в яких уроки є коротшими, грають заспокійливі мелодії природи. Заразом цей дзвінок сповіщає вчителів та учнів старших класів, що до кінця заняття лишилося ще п’ять хвилин. А тоді вже грає дзвінок для старших школярів з іншими мелодіями.

Директор школи провів опитування і каже, що більшість дітей задоволені такими змінами.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024