У Буцинському лісництві вирішували, як рятуватися від короїда

15 Грудня 2017, 10:30
Огляд короїдних ушкоджень 2374
Огляд короїдних ушкоджень

Обговорили питання збереження лісових ресурсів на території району.

У Буцинському лісництві  днями відбулася виїзна нарада за участі голови райради Юрія Кудацького, заступника голови РДА Людмили Хомич, депутатів районні ради, сільськи голів та старост ОТГ, представників лісової галузі. Про це інформує сектор із питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Під час наради оглянули лісові ділянки зі значним ступенем ураження, аби наочно переконатися в проблемі всихання дерев. За словами директора спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Херсонлізозахист» Тетяни Касіч, проблема ураження лісів короїдом в Україні набуває характеру надзвичайної ситуації, адже ураженню підлягають рослини всіх вікових груп, поширення шкідника практично не можливо контролювати, не існує інших дієвих методів боротьби з шкідником, окрім вирубок. Недоцільно використовувати хімічні засоби боротьби з короїдом, тому що вони токсичні для людини, лісової флори та фауни.

Згідно чинного законодавства процес санітарних рубок мають узгоджувати з органами місцевої влади. Директор Старовижівського лісового господарства  Анатолія Ярмолюк каже, що в районі не завжди розуміють необхідність здійснення санітарно-оздоровчих заходів у лісах Старовижівщини. Тому лісівникам потрібно проводити роз’яснювальну роботу з населенням. Також внесли пропозиції призупинити рубки головного користування, аби не наносити шкоду навколишньому середовищу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39