На Старовижівщині запрацює новий завод

29 Листопада 2017, 11:11
3446 Джерело: https://www.facebook.com/Старовижівська-районна-державна-адміністрація-1375306925821588/

ТзОВ «Волиньсапрофос» має намір видобувати сапропель – мінеральні мули, які використовують як поживну речовину для росту рослин, а також застосовують з  косметичною метою.

Підприємство отримало згоду від депутатів Старовижівської районної ради на користування надрами для розробки родовища сапропелю на територіях Соколищенської та Синівської сільських рад. Про це стало відомо 28 листопада – інформує Старовижівська районна державна адміністрація на своїй сторінці у Facebook.

ТзОВ «Волиньсапрофос» зареєстроване в селі Шкроби, тому податки від його діяльності будуть надходити до місцевого бюджету. Територію заводу відвідали голова районної державної адміністрації Анатолій Бринчук та заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кошарук.

Зі слів представників дирекції ТзОВ «Волиньсапрофос», за попередніми оцінками покладів добрива має вистачити на десятки років. Видобуток добрива підприємці планують розпочати після отримання необхідних документів. Наразі проводять випробування нового німецького обладнання. Інвестори провели капітальний ремонт старих цехів та ангарів, побудували офісний будинок. В подальших планах – будівництво житлового комплексу та господарських приміщень для майбутніх працівників.

За умови успішного впровадження нової технології обробки сапропелю, добриво планують експортувати за кордон. Чималий попит на сапропель є в країнах Близького Сходу.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром