Мизове: браконьєри застрелили зграю лебедів, вижив один

17 Листопада 2017, 17:10
Лебідь мешкає на пожежній водоймі старовижівських енергетиків. 2354 Джерело: http://energy.volyn.ua/news/voe-news/2017/11/171117-1/171117-1.php
Лебідь мешкає на пожежній водоймі старовижівських енергетиків.

Покалічений птах зараз живе на пожежній водоймі старовижівських енергетиків.

У селі Мизове браконьєри вполювали трьох лебедів, а четвертому вдалося врятуватися. Про подію повідомляє прес-центр ПрАТ «Волиньобленерго».

Еколог Андрій Савчук разом із дружиною  прихистили пораненого лебедя у себе вдома. Тиждень птах жив у хліві, проте для повноцінного відновлення йому потрібна водойма. Тож директор Старовижівської  філії ПрАТ «Волиньобленерго» Віктор Маркевич охоче погодився переселити пораненого птаха на пожежну водойму, на якій лебідь відновлює сили вже два тижні.

Місцеві енергетики підгодовують птаха хлібом. Зерно і рибу, які щедро приносять працівники філії, лебідь їсти не хоче. Як птах трішки окріп, став добувати харчі сам: шукає  водяні рослини, черв'яків, ракоподібних та молюсків.

Зима вже не за порогом: вижити в таких умовах покаліченому лебедю буде непросто. Директор каже, що нові опікуни хочуть попросити працівників Луцького зоопарку прихистити птаха на зимівлю. 

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024